Ne demek?
Ne demek?
Blog Article
Yangın yönetmeliğinde belirtildiği üzere bapların otomatik kapanması gerekmektedir. Bunu yağdırmak midein yaylı menteşeler kullanılması yeterli değildir , kanat yüzey vadiı ve ağırlığına gereğince kapı kapatıcı hidrolik kullanılmalıdır.
Yangın Bapsı kök amacı insanoğluın dokunca kararlamadan binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Yangın kapılarında kapıyı açan ve aynı zamanda insanların tutabileceği tutacakların veya kolların yangından etkilenmeyecek şekilde nitelikli olması, hayırlı malzemelerden binalması gerekir. Bezemeli yangın kapıları son yıllarda çok tercih edilen baplar olsa da en sağlam kapıların binanın mimarisına usturuplu çelik kabilinden malzemelerden üretilen baplar olduğu gerçeği bileğmaslahatmemiştir.
Yangın kapıları, yangınla savaş ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının kontrol şeşna alınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların güvenli bir şekilde tahliye edilmesine imkân tanır.
Belirtilen bu hengâm dilimleri bir bapnın yangına ne derece süre dayanacağını rapor etmektedir. Ama bu konuda titiz çıkmak gerekir. Çünkü 90 an yangına dayanıklı olması gereken bir bapnın 30 dakika da dayanmadığı daha önce meydana getirilen testlerde doğrulanmıştır.
Yangın bapsı elbette hizmet bünyelmalıdır? Yangın bapları kararlı bakım gerektirir. Bakım, yangın kapısının çalışmalevselliğini ve yangın dayanıklılığını uydurmak muhtevain önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak denetleme edilmesi, kapının düz bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin pek olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin mesabesinde bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çkızılıştığının kontrolör edilmesini içerir. Başkaca, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve hizmetaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.
Yangın kapkaloriın (ivedili çıkış kapkaloriın) baş amacı olası bir müstacel durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide bünyelmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sulpndaki duman, yangın, gaz yağı vs. kabilinden durumlarda bir Yangın kapısı anlamda izolasyon sağlamlayarak bu zararlı koşulların sair katlara geçişini dikilmek yahut muhtemel olduğu denli geciktirmektir.
Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları konsantre kişi topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya dinlenme yaptığı majör binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zorunlu olarak kullanılmalıdır.
Yangın bapsı fiyatları, üretim maliyetleri, pazar talebi ve rekabet kadar faktörlere ilişkilı olarak değişir. Yangın merdiveni kapısı Ancak, uzmanlar, nitelikli bir yangın kapısının henüz ali bir fiyatla satın kırmızıınmasının uzun vadede daha ekonomik olabileceği dair hemfikirler.
Binalarda kâin yangın kapıları ve esas bapların yanı dizi yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği kadar, bir odanın karınindeki farklı bir göz bapsı da kabil.
Yangın Kapıları ısı ve tütün sızdırmadığı ciğerin insanların dumandan zehirlenmesine gerelti olan ivedi mevki kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında neredeyse umum ordu olan binalarda kullanılması zaruri kılınmaktadır.
Yangın ve ivedi kondisyon anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. Panik Pas olarak da deyiş edilen bu cenah temelı modellerde normal kapı koluna müşabih.
Yangın bapları özellikleri ait mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir başlık altında derlenmiştir. Binaların yangından korunması hakkında yönetmelik bu Yangın kapısı fiyatları düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.
İnsan yoğunluğu bir araba olan, kişilerin toplu halde yaneşeliığı yahut girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve müstacel mevki önlemi olarak Yangın Kapısı tasarrufı kanunen şart koşulmuştur. Yangın Kapılarının en pıtrak kullanıldığı projeler beyninde;